31 AUG Workshop | Aandacht voor adem

Ademen doe je de hele dag door, want zonder adem geen leven. Maar we ademen nauwelijks bewust. Terwijl er zo veel belangrijke informatie in je ademhaling zit. Waar de ademhaling plaatsvindt, hoog of laag, vertelt je veel over hoe het met je gaat. Waar we de adem vasthouden, houden we vaak ook spanning vast. Bewust ademen heeft veel gezondheidsvoordelen en verlaagd onder andere ons stresshormoon.
De adem verbindt je met jezelf. Door te leren bewust te ademen, kunnen je ook bewust contact maken met jezelf. De ademhaling brengt het hoofd en het lijf samen. Door bewust te ademen kunnen je beter voelen hoe het met je gaat. De adem is de verbindingsweg.

Een opsomming met wat in de workshop wordt besproken:
- Waarom is ademhaling zo belangrijk in yoga
- Maak kennis met je eigen ademhaling en je gaat dit verder onderzoeken
- Wat is de relatie tussen prana en pranayama oefenen
- Het effect van de adem op ons zenuwstelsel en waarom het belangrijk is dat te weten.
- Veel ademhalings- en bewegingsoefeningen.
- Bewustwording van de adem
- Je gaat een drietal ademtechnieken oefenen om je zenuwstelsel te kalmeren en tot rust te brengen:
Nadi sodhana (een versimpelde versie)
Chandra bhedana
Three magic breathing technieken die veel gebruikt worden in Yoga Therapy

Wanneer: vrijdag 31 augustus, 14:00 - 16:00u
Waar: YOGAJUF studio, Pretorialaan 33b Rotterdam Zuid
Yogajuf: Charlotte
Investering: €20,- voor leden, €25,- voor niet-leden

Charlotte
Charlotte stapte in 2008 voor het eerst een yoga studio binnen en sindsdien is yoga niet meer uit haar leven weg te denken.
Yoga is veel meer dan alleen de fysieke oefening (asana). Voor Charlotte gaat yoga vooral over verbinding. Meer verbinding voelen met jezelf, met het leven en de mensen om je heen. Want zonder verbinding geen leven. In 2015 behaalde ze haar 500hrs diploma en ze geeft les in Vinyasa, Hatha, Yin en Restorative yoga. In april van dit jaar is ze begonnen aan de opleiding tot yoga therapeut om zich zo meer te verdiepen in de wijsheid en waarde van yoga. In deze workshop brengt ze haar passie voor voelen en yoga samen.

Daniella Vons