Monique

Monique en ik hebben in hetzelfde jaar, dezelfde opleiding in India gevolgd, kwamen we laatst achter. We hebben dus ook dezelfde docenten gehad. Het had zo moeten zijn dat we elkaar dit jaar hier in Rotterdam ontmoette.

Monique kwam voor het eerst in aanraking met yoga als giechelende tiener via een power yoga dvd bij een zak Snack-a-jacks: “Destijds moest ik er erg om lachen. Ik werd er tegelijkertijd heel nieuwsgierig van. Toen ik een paar jaar later weer yoga tegenkwam op de sportschool ben ik meer lessen gaan volgen. In het begin vond ik het wat vreemd, saai en traag. Nu kan ik niet meer zonder!”

Van haar eerste yogales kan ze zich vooral nog de Savasana herinneren: “Ik was in staat om geheel te ontspannen. Ik voelde na mijn yogales duizenden kriebels door mijn lijf heen gaan en dat was zo ontzettend fijn. Daar wilde ik meer van!”

Na een les van Monique verlaat je de zaal vol van zelfrespect en blijdschap. “We leven in een samenleving die zich voedt met onze onzekerheden en deze constant laat groeien. Ik hoop dat mijn yogalessen mensen helpt om dicht bij zichzelf te komen en te blijven en vanuit hier rust en warmte uit te stralen naar de wereld om hen heen.”


Monique zet zich in om uitbuiting en vervuiling in de kledingindustrie tegen te gaan met haar Awearness Kollektif. Ze organiseert kledingswaps op verschillende plekken in de omgeving Rotterdam en is zo een klerenrevolutie gestart voor een socialere en duurzamere wereld. Wil je ook aanwezig zijn op de volgende kledingswap kijk op www.awearnesskollektif.com.

Foto: Karen van Gilst

DocentenDaniella Vons