Melissa

Melissa kwam tijdens een burn-out in aanraking met yoga: “Tijdens mijn studieperiode kwam ik in aanraking met Mindfulness & Yoga. Ik volgde de training Mindfulness Based Stress Reduction  Niet veel later belandde ik in een burn-out. Yoga lessen volgen stond al een tijdje op mijn lijstje maar nu gunde ik mezelf er pas echt de tijd en ruimte voor!”

“Mijn eerste yogales voelde als ‘thuiskomen. Ik voelde dat ik helemaal mezelf kon zijn op de mat, dat er de ruimte was om te kunnen ‘zijn’. Ik wist toen nog niet precies waarom, maar ik wist dat dit me enorm zou gaan helpen. Na die les voelde ik een ontspanning in mijn lichaam en een zachtheid in mijn geest die ik nog nooit had ervaren. Ook de persoonlijke aandacht die mijn leraar me toen gaf, zal ik nooit vergeten.” Die persoonlijke aandacht was heel belangrijk: “Die heb ik als zo positief ervaren dat ik nu diezelfde persoonlijke aandacht geef aan studenten. Er is ruimte voor gesprek en delen, er is ruimte om jezelf te zijn.”

“Na een jaar lang intensief (bijna dagelijks) yoga te hebben beoefend, voelde ik dat het niet alleen bij mijn eigen practice zou blijven, ik wilde de mooie reis die yoga is verspreiden en meer mensen laten ervaren welke positieve effecten het heeft op het leven. Ik volgde eerst een 200 RYT Hatha Yoga opleiding bij Arhanta. Al snel volgde ik, ook bij Arhanta, een 50 RYT Yin Yoga opleiding.” Daarnaast is Melissa ook gecertificeerd in mindfulness en meditatie.

“Door yoga leerde ik weer een verbinding maken tussen hoofd en hart. Ik leerde mijn lichaam, emoties en mind ervaren in het moment en hoe bevrijdend het is om daar de ruimte aan te geven en telkens weer terug te keren naar het moment, de adem, de houding.” Dat is ook wat zij studenten graag wil meegeven. “Er is ruimte, alles mag er zijn. Je kunt jezelf opnieuw leren kennen en ontspanning vinden in deze drukke maatschappij.”

Melissa past mindfulness en meditatietechnieken toe in haar lessen. Zo kun je weer contact maken met je mooie binnenwereld. “In het dagelijks leven ‘moeten’ we al zoveel en keren we ons de hele dag naar buiten, tijdens de yogales is er een moment om te zijn met alles wat er is. Daarnaast leer je je eigen grenzen te verleggen en bouw je vertrouwen op in je eigen kunnen.” 

Ik kwam in de rust in de les terwijl ik wel migraine had , het was wel warm want buiten was het 37 graden. Melissa heeft een mooie rustgevende stem en haar hulp en oplettendheid stelde ik op prijs. -  Natasha

“An angelic voice accompanied me during savasana and guided me to non duality. Words lack the possibility to express what I felt. It was just GREAT.” - Roy

Daniella Vons