Lilian

Lilian oefende al Savasana in haar bed toen ze een jaar of 10 was en een boekje met yoga oefeningen voor kinderen kreeg. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven ontdekte ze yoga pas echt: “Samen met een vriendin ging ik op les, mijn eerste yogales was een openbaring, ik ontdekte letterlijk, dat ik ook een lijf had…later haakte mijn vriendin af, maar ik ben altijd blijven gaan. Ik realiseerde me, dat ik mijn gevoelens vooral beredeneerde en door yoga weer echt ging voelen.”

Na het volgen van verschillende stijlen kwam Lilian in aanraking met Yin yoga. Dit inspireerde haar tot het volgen van een yin yoga, restorative yoga en Yin/Yang yoga opleiding bij Johan Noorloos bij de Nieuwe Yogaschool in Rotterdam. En volgde verder opleidingen in TienerYin en Tira Stiles Sträla yoga.

Lilian geeft les bij diverse yoga studio’s en in het bedrijfsleven. Haar lessen worden als prettig ervaren door studenten met diverse stress klachten: “Omdat ik zelf een Post Traumatische Stress stoornis heb doorgemaakt, merk ik dat ik studenten aantrek, die ook ervaring hebben met een burn-out, verlies of stress.”

Lilian zorgt ervoor dat je wat van haar lessen mee kunt nemen in het dagelijks leven: “Soms komt het door iets wat ik zei of door de rust of de ontspanning.” Maar het liefst laat ze je ervaren wat zij zelf ook heeft ervaren in fijne yogalessen: “Alles is er al en alles is goed zoals het is.”

Foto: Karen van Gilst

DocentenDaniella Vons