Kira

KiraGroos

Mijn vader volgde lessen bij Kira. Hij vond haar lessen zo fijn dat hij ons aan elkaar voorstelde.  Kira kwam met yoga in aanraking eind jaren ‘90 toen zij aan de dansacademie de docentenopleiding volgde.

“Bij dans en ballet ligt de nadruk op esthetiek en ga je regelmatig over de grenzen van je lichaam. Tijdens yogalessen werd ik me meer bewust van wat er gebeurde in mijn lichaam.

Ik vond het bevrijdend te ervaren dat het niet gaat om hoe het eruit ziet. Ik meer voelde wat er gebeurde in mijn lichaam en ik kon mijn hoofd meer tot rust brengen.”  

Na de dansacademie is Kira lessen blijven volgen bij verschillende yoga studio’s: “Er volgden drukke jaren met een eigen bedrijf in ruimtelijk vormgeven en twee kleine kinderen. Ik voelde dat ik meer rust in mijn hoofd nodig had en wilde weer meer met mijn lichaam en beweging bezig zijn.” Daarna besloot zij zelf met een docentenopleiding te beginnen met ondertussen ook aanvullingen in o.a. kind en tiener yoga, stoelyoga en Integrale Yoga.

In de les van Kira wordt gewerkt aan beter bewustzijn van je hele lichaam: “Belangrijk vind ik ook dat je je eigen grenzen leert kennen en aanhoudt. Ieder mens, ieder lichaam is anders en het gaat niet om presteren. Het is heerlijk om met je aandacht vanuit je hoofd in je lichaam te komen. Yoga houdt je lichaam en geest soepel en krachtig.”

Foto: Karen van Gilst

DocentenDaniella Vons