Charlotte

Charlotte kwam via haar ouders in contact met yoga. Zij deden Bikram yoga: ”Mijn vader vroeg of ik het leuk vond een keer mee te gaan en zo geschiedde. Ik vond de eerste les best heftig, omdat het 40 graden in de ruimte was. Ik was wel meteen verkocht. Ik vond yoga meteen heerlijk. De ontspanning zoeken in de inspanning sprak me meteen aan en ik vond het gevoel na de les zo heerlijk. Dat smaakte naar meer.” Sindsdien is yoga niet meer uit haar leven verdwenen.

“Al vrij snel nadat ik met yoga begon trok het me aan om een keer een opleiding te gaan doen. Ik heb ook even gekeken om de bikram yoga TT te doen. Na Bikram yoga ben ik heel veel verschillende soorten yoga gaan uitproberen. Toen ik in 2014 in Lima was voor mijn master scriptie volgde ik iedere dag yogalessen bij Limayoga. Ik vond de docenten daar heel fijn en ben gaan onderzoeken waar zij hun opleiding hadden gevolgd. Dat bleek Fred Busch uit Miami te zijn. Dus besloot ik bij hem mijn teacher training te volgen. In januari 2015 begon ik met mijn 200hrs. Later heb ik in Guayaquil, Ecuador bij Anahata yoga mijn 500hrs gedaan. Daarnaast heb ik veel cursussen en retreats gevolgd. Ik heb me o.a. verder verdiept in Yin, Restorative en Yoga Nidra.” Charlotte is nu in opleiding van Yoga Therapy. Je ziet veel aspecten van Yoga Therapy terug in haar lessen. Zo geeft zij vanaf 17 september iedere dinsdag ochtend de les aandacht voor burn-out.

In de les van Charlotte vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in haar les. “Daarnaast hoop ik dat mensen na mijn les weer wat gelukkiger naar buiten lopen. Ik vind het belangrijk de focus te leggen op lijfelijke sensaties. Wat heeft mijn lijf mij te vertellen en wat voor waardevolle informatie zit daar in. Verder vind ik het vooral heel belangrijk dat mensen er plezier aan beleven. Find your joy!”

Ben je op zoek naar lessen waar rust en verbinding centraal staan. Ze helpt je inzien waar het echt om draait in het leven: verbinding en gevoel. 

“Ik vind restorative yoga zálig maar restorative met Charlotte raakt me helemaal recht in mijn hart. Fantastische les waarin ik me gezien voelde en fijn kon ontspannen” - Mieke

Daniella Vons